LastPass

The Last password you'll have t remember!

2009-03-05

Hitta dina barn, din senila mormor eller bara polarna

LociLoci är en tjänst för att hitta din och andras mobiltelefoner.

Än så läng är det just bara det, men man kan tänka sig att det i förlängningen även borde kunna komma tjänster som kan ge dig ett bra Café i närheten osv
Dessvärre är inte precisionen så bra, i alla fall inte om du är "på landet", där har operatörerna master som är starkare och det kan variera på en kilometer.

Med en exaktare position skulle man ju kunna ha tjänster som SMS när barnen lämnar hemmet/skolan och även för att söka upp gamla senila mormor som gått vilse igen.
Nu skulle det ju kunna fungera med SMS när min polare från Göteborg kommer upp till Stockholm så man vet att man kan ta lunch, vilket ju vore kul. Men man får väl gå ut på sidan och kolla lite oftare.

Man får 5 gratis sökningar per vän man har ansluten, och jag tror inte det är kopplat så att sökningen är för just den vännen. Dvs man borde kunna samla på sig en massa vänner som man normalt inte kollar, bara för att få en massa gratis sökningar för att kolla barnen.

Frågan är ju när det dyker upp program till mobilen som drar nytta av att fler och fler har flatrate på datatrafiken och istället använder den inbyggda GPSen i din telefon istället. Och på så vis få en mer exakt position

Lociloci - beta

Inga kommentarer: