LastPass

The Last password you'll have t remember!

2009-11-30

The Complete Guide to Google Wave: How to Use Google Wave

The Complete Guide to Google Wave: How to Use Google Wave

2009-11-20

DNS 216.146.35.35

Har du råkat ut för att din dator byter DNS till 216.146.35.35 och/eller 216.146.36.36.
Då gissar jag att du har DYNDNS updater installerad på datorn och har satt att du skall använda DynDns Internet Guide.
I klienten för DynDNS klickar du bort det under Avancerat, och om du då inte har Dynamsikt tilldelad IP adress på den maskinen måste du manuellt gå in och ändra värdet för din DNS



2009-11-19

spamgourmet - free disposable email addresses, spam blocker

Trött på Spam?
Skapa ett konto på SpamGourmet och skapa ett nytt mailkonto när du reggar dig på en sida. Får du sedan spam så vet du vem källan verkligen är. Du kan då enkelt ta bort kontot, men även kontakta den du gett mail adressen till och reda ut....

spamgourmet - free disposable email addresses, spam blocker

2009-11-15

How to enable LDAP signing in Windows Server 2008

How to enable LDAP signing in Windows Server 2008

2009-11-08

SIgnera applikationer för Symbian S60v3 och S60v5

För att installera applikationer i nyare Nokia telefoner krävs att du kan signera dessa (gälller ej OVI Store m fl)
För att göra det krävs det att du har ett certifikat som är knutet till just din telefon. Ett sådant kan du få från s60 Certificate och för att signera behöver du signtools2.2
Första gången du startar SignTools 2.2 är den på något kryptiskt språk, men fliken högst upp till höger står det English på. Klicka där och välj sedan English och starta om. Så går det att förstå vad man skall göra.

How to get certificate and key in OPDA for Nokia N97 | Nokia N97 | N97 Applications | Applications for Nokia N97

How to get certificate and key in OPDA for Nokia N97 Nokia N97 N97 Applications Applications for Nokia N97

How to: Hard reset your Nokia N97 « My Nokia Blog

How to: Hard reset your Nokia N97 « My Nokia Blog

2009-11-06

Öppna kommandofönster här (Administratör)

Har du oxå känt behov av att enkelt kunna öppna ett kommandofönster i den katalog du just bläddrar i med Utforskaren.
Det är enkelt att fixa så du kan högerklicka i katalogen...
Gör så här.
Kopiera texten i grått här nedan, och klistra in i en ny text fil som du döper till cmd-admin.reg
Klicka på filen och godkänn. Stäng utforskaren och öppna den igen.


Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas]
@="Öppna ett kommandofönster här (Administratör)"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas\command]
@="cmd.exe /s /k pushd \"%V\""

There is no place like 127.0.0.1

Hosts filen på en dator fungera liknande DNS (Domain Name Server). Dvs när du surfar till en sida så skriver du in ett namn. T ex www.google.se. Det som sker då är att din dator frågar sin DNS server om den vet var den kan hitta denna sida. Alla DNS servrar har ett kontaktnät som bygger på att det finns något som kallas ROOT servrar, dessa servar finns inskrivna i alla normala DNS servrar. ROOT servern i sin tur kan alla TOP domäner, dvs .com .net. .se .dk osv. För .se har vi i Sverige en organisation som håller koll på alla domäner som slutar på .se. Alltså vet dom var google.se finns. Google har en egen DNS som vet var www.google.se.

Så det som sker när du frågar din DNS var www.google.se finns, då frågar din DNS någon av sina ROOT servrar om dom vet var www.google.se finns. Och får svaret att det vet den inte, men dom vet någon som troligen och pekar på .se, som i sin tur svarar att dom inte vet, men dom vet en som troligen vet. Och så pekar dom på google.se DNSen.

Men så finns HOSTS filen på din dator. Innan din dator frågar din DNS så kollar den om den själv vet var www.google.se finns, och det kollar den i filen HOSTS.
I HOSTS kan man skriva in domän namn av olika anledningar. Men oftast använder man den filen idag för att tala om att den sidan man söker inte finns där din DNS säger att den finns.
Ett exempel kan vara ett mindre företag, som har en egen hemsida på sin egen server på kontoret. Från Internet så har den en adress som alla andra skall använda t ex 83.34.45.56, men sitter man på kontoret så skall man istället använda 192.168.0.10- Vilket är en sk gömd adress.
Då skriver man in i HOSTS att www.firman.se ligger på 192.168.0.10.
Och då frågar inte din dator sin DNS om adressen, den vet ju redan för det står i HOSTS filen.

Så det vanliga är att man "lurar" datorn att gå till en annan adress, och det är just det som beskrivs på denna sida: Blocking Unwanted Parasites with a Hosts File
dessvärre på Engelska.
Och hela upp lägget bygger på att alla datorer har en IP adress som kallas localhost eller hem och är 127.0.0.1. Det man gör med den HOSTS fil som man kan ladda ner där är att man lagt in en massa sidor som man bör undvika att surfa till för att undvika SPAM och andra typer av parasiter och virus.
Dom pekar helt enkelt dessa sidors adresser till din egen dator (localhost) och då får du ett felmeddelande om att sidan inte kan hittas. För din dator har ingen inbyggd webserver.
Nu tar det en liten stund att konstatera att det inte finns någon sida på din dator, så ett alternativ är att installera en väldigt liten webserver, t ex Homer. Som då svara med bild som du själv väljer. Väljer man Homer Pro så ger den dig lite mer möjligheter och är du lite mer erfaren så kan du även installera IIS på din Windowsdator. Den hittar du under Kontrollpanelen, lägg till ta bort program och klicka på Windows komponenter.

There is no place like home (127.0.0.1)


2009-11-05

Dealing with MAC address pool duplication in Hyper-V

Sätter du upp flera Hyper-V maskiner måste du tänka på MAC adresserna.
En MAC adress består av 6 st tal mellan 00-FF (0-255). Där de 3 första talen är registrerade av ett företag i
Hyper-V börjar alla MAC adresser med 00 15 5D medan resterande 3 är "slumpmässigt" utdelade.
Hyper-V skapar en pool med 255 MAC adresser
Dessvärre är det allt för vanligt att man får "samma" pool. Jag satte upp tre Hyper-V maskiner och fick två maskiner med samma pool (00 15 5D E6 C8 00 - 00 15 5D E6 C8 FF) medan den tredje var 00 15 5D E6 C3 xx. Så hur slumpmässigt det är kan vi säkert diskutera.

På länken här nedan kan du läsa lite mer om detta och hur du löser problemet...

Dealing with MAC address pool duplication in Hyper-V

Zoom i Windows Vista och Windows 7

Har du Windows Vista eller Windows 7 kan du enkelt Zooma desktop, Office och Browsern (funkar i alla fall med IE8, FireFox, Google Chrome) genom att hålla ner CTRL och snurra på scrollhjulet på musen..

2009-11-04

How to unlock SIP / Voip on your Nokia N97

WINK Streaming - How to unlock SIP / Voip on your Nokia N97

A Comprehensive List Of Nokia N97 Firmware 2.0 Changes

http://www.n97fanatics.com/a-comprehensive-list-of-nokia-n97-firmware-2-0-changes/

Dokumentera med PSR.EXE i Windows 7 och 2008 R2



I Windows 7 och Windows server 2008 R2 finns ett mycket trevlig program som heter PSR.EXE

PSR.EXE är avsett för att spela in vad du gör och sedan skicka till support. Så dom kan se alla steg du gjort. Men för dig och mig som då och då dokumenterar så kan denna lilla hjälpa dig.


Du startar en inspelning och gör t ex en installation. Och vips har du en dokumentation i HTA format som du kan öppna i en browser.

PSR.EXE kan även vara till hjälp när du inte är helt säker på vad du gör. Man startar, klickar fram och tillbaka och sedan undrar man i vilken ordning man gjorde det man gjorde eller om man verkligen gjort...

Det man bör tänka på är att den default endast spelar in 25 bilder, men klickar man på frågetecknet uppe till höger och väljer inställningar så kan man höja detta värde.

2009-11-02

Debranding Nokia phones using NSS -Part 1 (Installation) - Broadband & ADSL Forums - Internet, Gaming, Hardware, Software

En utförlig beskrivning på Engelska hur det går till...

Debranding Nokia phones using NSS -Part 1 (Installation) - Broadband & ADSL Forums - Internet, Gaming, Hardware, Software

Unbrand your Nokia N97 to be able to upgrade firmeware earlier

Idag är många telefoner "branded" dvs att t ex 3 har en egen version av programvaran i telefonen med lite special inställningar.
Det gör dessvärre att din telefon måste vänta lite längre innan du kan uppdatera med senaste mjukvaran (firmeware)
Så var fallet med min Nokia N97 från 3.

Men det är relativt enkelt att gå runt.

Men först en varning, du kan hamna i ett läge där din telefon blir obrukbar, men det finns flera ställen på Internet där du kan hitta information om hur du löser det. Men jag tar inget ansvar för att det skall fungera.

Börja med att ladda ner NSS (Nemesis Service Suite) från följande länk:
Downloads : B-phreaks Online Shop, Your Source For Mobile Phone Unlock Solutions

Skriv in *#0000# så du ser vad du har för mjukvara idag. I mit fall var det 12.0.026.221. Skriv ner det tillsammans med det som heter Product Code som du hittar på en klisterlapp under batteriet där det står Code. I mitt fall 0585893. Dessa uppgifter är viktiga om du skulle få problem med telefonen och skall lämna in den eller om du av annan anledning vill gå tillbaka..

Surfa sedan till N97 Product Codes där du skall leta reda på en en ny Product Code. Du skall hitta en som motsvarar en icke "branded" telefon. I mitt fall föll valet på 0576353.

Nu skall du installera NSS

Starta NSS och anslut din N97:a med USB kabeln som du fick med. Klicka på förstoringsglaset och där efter på Phone Info. Dags för en Scan och sedan på knappen Read. Då läser NSS informationen om bl a Product Code från din telefon. Kryssa i rutan för Enable på samma rad som Product Code. Och byt din Product Code mot den nya du hittat på den hemsidan.
Klicka till slut på Write
Om du nu försöker göra en ny Read så är det vanligt att du får Error.
Får du däremot tillbaka samma "gamla" Product Code får du göra om.

Start om telefonen och gör ett nytt försök med en ny Sacn och där efter en Read.
Nu borde du ha en ny Product Code.

Nu avslutar du NSS och startar NSU (Nokia Software Updater)
Och du borde kunna uppdatera med en senare version av mjukvara.

Jag har gjort detta på två Nokia N97 från 3 utan problem!
Jag använde en PC med Windows Vista x64 SP2

Lycka till!

Så blir din gamla bärbara pc en väggdator - IDG.se

Så blir din gamla bärbara pc en väggdator - IDG.se