LastPass

The Last password you'll have t remember!

2008-03-07

Svårt för det här med lösenord...

Då finns en både enkel och trevlig programvara som heter PINs.
Den är framför allt till för att spara alla dina lösenord, men den kan även generera nya kryptiska lösenord som den sedan sparar.
Med hjälp av något dom kallar superklister fyller man enkelt i både användanamn och lösenord i de fält som är avsedda för det.
Man öppnar bara PINs och markerar det lösenord som du vill klistra in en applikation eller på en webbsida och markerar sedan rutan för namn på den sidan och trycker ctrl-y (en bugg i programmet gör att om man håller nere ctrl knappen för länge kan det förvränga användarnamnet och/eller lösenordet vid inklistring)

Givetvis finns det lösenordsskydd i programmet, men du behöver i alla fall bara komma ihåg det lösenordet. Där efter är alla lösenorden skyddade 448 bit Blowfish kryptering.

En av de stora fördelarna med programmet är att du inte behöver göra någon installation (det finns att ladda ner som en installations fil också om du vill) vilket gör att du kan enkelt kopiera hela katalogen PINs till ditt USB minne och alltid ha det med dig och kan starta från vilken dator som helst.
Skriver man en webadress med prefixet http:// under övrig info får man direkt klickbar länk som öppnar websidan där du enkelt fyller i användarnamn och lösenord med ctrl-y.

Själva lösenordsdatabasen ligger i en fil med ändelsen .pins och du kan ha flera filer för t ex olika familjemedlemmar.

Du hittar programmet på Mirek's Free Windows Software

Inga kommentarer: