LastPass

The Last password you'll have t remember!

2007-11-29

SmartWi® Multi Room Solution.


Har du också retat dig på att du måste betala extra för att kunna se på TV i olika rum. Varför måste man betala en månadskostnad för det så kallad tvillingkortet från Boxer, Viasat eller Canal+.
Nu finns det en lösningen även om den inte är gratis. Om du skaffar en SmartWi för ca 1350 kr så kan du framöver titta på tre olika kanaler på tre olika TV apparater. Vill du ansluta flera apparater får man köpa till ytterligare "slav" kort för 350 kr/st.
Fördelen är att systemet fungerar oavsett om du byter mellan leverantörer eller byter Satellit och marksänd digital TV.
Dessvärre måste man ju fortfarande ha en digital box/satellitmottagare för varje TV du vill titta på.
Hur fungerar det då? Jo i paketet ingår en läsare för kortet som man normalt skulle ha stoppat i sin box. Denna läsare har en sändare/mottagare som skickar ut rätt koder till de så kallade slavkorten som istället stoppar i sin box. Boxen jobbar så att den normalt bara frågar då och då efter rätt kod, och när boxen frågar SmartWi slavkortet kopplar det kortet upp sig mot mastern/läsaren och frågar så en det riktiga kortet. Som svarar slavkortet som kan ge rätt kod till boxen.
Och då boxen bara frågar då och då hinner en master med att hanter upp till 7 slavar. Vill man vara säker på att man inte får problem bör man inte använda fler än 5 slavkort samtidigt, i alla fall inte om man tittar på olika kanaler på alla apparater.
NettoSat.se är ett företag som säljer denna lösning med prisgaranti.

Mer information kan du få på SmartWi® Multi Room Solution.

Inga kommentarer: